Vinotoči

Izletniška kmetija MatkovičVrsta objekta: vinotoč
Število sedežev: 65
Lokacija: Gor. Lokvica, Metlika
Etažnost: pritličje in mansarda
Dostop: enostaven,asfalt
Lega: med vinogradi, v vasi
Opremljenost: prostor za 65 oseb + soba za 12 oseb
Dodatna ponudba lastnika in okolice: Gospodinja najavljene skupine pričaka v belokranjski narodni noši in postreže s toplo belokranjsko pogačo. V prijetnem ambientu vam bomo postregli z domačim narezkom, pripravili malico, kosilo ali večerjo. Za zaključene skupine pripravimo tudi odojka in jagenjčka. Priporočamo tistim, ki cenite prijaznost in kulinarične dobrote Bele krajine.
Krkin hram

Vrsta objekta: vinotoč
Število sedežev
: 70+100 sedežev zunaj
Lokacija: Trška gora, Novo mesto
Dostop:
enostaven,asfalt
Lega:
med vinogradi
Opremljenost:
V idiličnem okolju sredi vinogradov na Trški gori se nahaja zidanica Krkin hram. Razpolaga s tremi ambientalnimi prostori, vinsko kletjo, depandanso in prekrasno teraso s pogledom na Novo mesto, Gorjance in zeleno dolino reke Krke.
Za naročene skupine pripravljamo izbor domačih dolenjskih jedi, pripravljenih po starih receptih, in klasičnih jedi. Sprejeme popestrijo trškogorske pogače, poskusiti pa morate tudi različne vrste štrukljev, žgancev, na ražnju pečenega jagenjčka ali odojka, kotličke z divjačinskimi dobrotami, več vrst potic in zavitkov. K cvičku iz domače trškogorske kleti ponudimo tudi izbor buteljčnih vin iz domačega ali pleterskega okoliša. Vodene pokušine vin naših someljejev so prvovrsten uvod v poslovno kosilo, ki je lahko postreženo na klasičen način ali pa kot samopostrežni izbor iz lončenih posod, z mize pod brajdami.

Vinotoč in hram Pavlin


Vrsta objekta:
vinotoč
Število sedežev: 40+20 v Beli Cerkvi,
                              25 + 50 v hramu Kišca
Lokacija: Bela cerkev, Kišca,
                 Šmarješke Toplice
Etažnost: klet, pritličje in mansarda
Dostop: enostaven, asfalt
Lega: vinotočv središču Bele cerkve, hram v mirnem, zelenem okolju
Opremljenost vinotoča Bela cerkev: vinotoč ima 40 sedežev + 20 sedežev v sejni sobi, primerni za delavnice in seminarje. V delu kleti je možna degustacija vin.
Opremljenost hrama Kišca: Hram ima prostor za 25 oseb v notranjosti, zunaj pa še za 50 oseb. Idealen za piknike, praznovanja, druženja.
Dodatna ponudba lastnika in okolice: nudimo domače suhomesnate produkte, degustacijo vin, dobrote iz krušne peči (odojek, jagenček), mladi sir, sladice…
 
vinotoč Malusova zidanicaVrsta objekta: vinotoč
Število sedežev: 50
Lokacija: Malkovec
Etažnost: klet, pritličje  (terasa)
Dostop: asfalt,
Lega: med vinogradi, lep razgled (doline reka Krke, Gorjanci)
Opremljenost: 1 prostor za 50 oseb, terasa za 70 oseb

Dodatna ponudba lastnika in okolice: Vinotoč Malusova zidanica in gostilna Jelen Malus nudi kulinarične dobrote pripravljene na način naših babic(tradicionalne slovenske jedi,kmečke pojedine,divjačinske jedi….). V vinski kleti nudimo vodene degustacije vin, pri tem pa nudimo več vrst domačega kruha (cvičkov,ajdov z orehi,čebulni, koruzni…) in domače suhomesnate dobrote. Velika izbira menujev, katere lahko gosti sami izberejo iz naše ponudbe ali pa jim menu predlagamo mi. Z gosti lahko po obronkih vinogradov  obiščemo prijazne vinogradnike v njihovih zidanicah med njimi tudi kralja cvička 2006 in 2009.

Zidanica TurkVrsta objekta: vinotoč
Število sedežev: 50
Lokacija: Tičnica, Šentjernej
Etažnost: klet, pritličje in mansarda
Dostop: enostaven,asfalt
Lega: med vinogradi
Opremljenost: skupni prostor za 50 oseb
Dodatna ponudba lastnika in okolice:
V okolici: grad Gracarjev turn, Kartuzija in Skansen Pleterje, Kobilarna Hosta, Šentjernej, Javorovica – možnost pohodništva. Nudimo domače suhomesnate produkte, kruh in vino – po dogovoru.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Spremeni nastavitve piškotkov.